Over de toegang van het programma tot de webcam en microfoon

Alles uitvouwen | Alles samenvouwen

Indringers kunnen proberen u te bespioneren met uw webcam of u af te luisteren door toegang te krijgen tot uw microfoon. Kaspersky Small Office Security beschermt uw webcam en microfoon tegen ongeoorloofde toegang als het onderdeel Webcam- en microfoonbediening is ingeschakeld. In onderdeelinstellingen kunt u alle programmatoegang tot webcam en microfoon blokkeren of verzoeken om een melding te ontvangen wanneer een programma toegang probeert te krijgen tot uw webcam of microfoon.

Als het onderdeel is ingeschakeld, maar de toegang tot uw webcam en microfoon wordt niet volledig geblokkeerd, dan wordt toegang verleend of geweigerd op basis van de vertrouwensgroep waarvan het betreffende programma deel uitmaakt. De toegang wordt geblokkeerd voor programma's in de groepen Zeer beperkt of Niet-vertrouwd.

In het venster met instellingen voor Inbraakpreventie kunt u toegang tot de webcam of microfoon toestaan voor programma's die behoren tot de groepen Zeer beperkt en Niet-vertrouwd. Als een programma uit de groep Deels beperkt toegang probeert te krijgen tot de webcam of microfoon, blokkeert Kaspersky Small Office Security de toegang en geeft het u een melding als u dit hebt ingesteld in de onderdeelinstellingen.

In de vervolgkeuzelijst van de melding kunt u de toegang van programma's tot webcam of microfoon blokkeren, of naar de toegangsinstellingen gaan. De melding wordt niet weergegeven als sommige programma's actief zijn in de modus Volledig scherm op de computer.

In de vervolgkeuzelijst van de melding, kunt u er ook voor kiezen om meldingen te verbergen of de instellingen voor de weergave van meldingen te configureren.

Hoe Kaspersky Small Office Security de webcam beheert

Hoe Kaspersky Small Office Security de microfoon beheert